Thursday, June 4, 2020

BETTERPAD-RAY MOCKUP - Gebruik van de Shahada-moskee (Masjid Syahadat)

"Sorry If There Is A Deficiency / Error In Translation From Indonesian To Related Languages, Because It Only Uses Google Translate"





Dit is een model van de Shahada-moskee die deel uitmaakt van het model van het Betterpad-Ray (Benteng Terpadu Raya / Great Integrated Fortress) -complex. Deze moskee wordt Shahada genoemd omdat het een toren heeft waarop twee Arabische woorden staan in de vorm van kalligrafie, namelijk lafdzul jalalah (Allah) en lafadz Mohammed. De eerste pijler van de islam, de belangrijkste basis, of de vereiste van een niet-islamitische persoon om zich tot de islam te bekeren, is om twee zinnen van Shahada te zeggen, namelijk Asyhadu Alla Ilaha Illallah, Asyhadu Anna Muhammadar Rasulullah (ik getuig dat er geen god is dan Allah, ik getuig dat Mohammed de boodschapper van Allah is).
Gebed is de pijler van religie die voor elke moslim moet worden uitgevoerd en moet worden gedaan op een schone of heilige plaats, waaronder het moskee-gebouw.

Over het algemeen is het begrip door de gemeenschap van moskeegebruik beperkt tot gebedshuizen of soms alleen als plaats van fysiek gebed. In moskeeën bidden moslims zowel individueel als in de gemeente. Op vrijdag worden Jumu'ah (vrijdag) gebeden gehouden, over het algemeen is het de drukste tijd voor moslims (vooral mannen) om naar khutbah te luisteren en vrijdaggebeden in de gemeente te verrichten. Als er een drukke tijd is, is het tijdens het tarawih-gebed of het Eid-gebed. Volgens de islam is de moskee eigenlijk niet alleen een plaats van aanbidding, maar ook een centrum van islamitische eredienst en cultuur vanaf de geboorte, groei tot de huidige ontwikkeling.
Over het algemeen is de definitie van een moskee het huis van Allah SWT, gebouwd voor moslims om Hem te herinneren, dankbaar te zijn en Hem te aanbidden. In de taal komt de moskee (masjid) uit het Arabisch, namelijk sajada, wat een plaats van uitputting betekent. ma + sajada worden masjid. Kortom, de moskee is geen plaats van aanbidding of speciaal gebouw voor het aanbidden van moslims. Inderdaad, de uitgestrekte aarde is een moskee / moskee voor moslims. Alle plaatsen mogen worden gebruikt om erediensten te verrichten, behalve begraafplaats, een plaats die smerig is en plaatsen die niet voldoen aan de vereisten in de islam om als erediensten te worden gebruikt. Rasulullah zei: "Elk deel van de aarde van Allah is een plaats van uitputting (moskee)". (HR moslim).
Hoewel letterlijk een moskee een plaats van uitputting betekent, of iets uitgebreider een plaats van aanbidding is, heeft de moskee eigenlijk een breder gebruik dat verschillende aspecten van het menselijk leven omvat. Toen de profeet Mohammed een moskee rond zijn woonplaats bouwde, diende deze ook als een educatieve, sociale, politieke en zelfs militaire plaats. En ik hoop dat mijn ontwerpmoskee gebruikt kan worden voor verschillende aspecten van de belangen van moslims.

Van deze dingen is de meest zichtbare functie de functie van onderwijs. In de moskee kunnen assemblagegroepen, lezingen en discussies voor moslims worden gehouden. Volgens de geschiedenis van Rasulullah waren de openbaringen die hij ontving terwijl hij in Medina was, meestal in de moskee. Profeet Mohammed legde de islamitische wetten uit aan de mensen in de moskee. Dit verklaart dat de moskee dient als een plek om kennis van de islam te geven en te ontvangen. Dit gaat door tot op de dag van vandaag, waar mensen religie bestuderen en islamitische wetgeving bestuderen in moskeeën, door middel van khutbah, lezingen of discussies. Insha Allah, in de Shahada-moskee zal er ook een kleine bibliotheek zijn of op zijn minst een grote plank als plaats voor islamitische religieuze boeken die door de moslims kunnen worden gelezen.
Naast onderwijs worden moskeeën gebruikt als plaats voor sociale activiteiten, zoals zakatbeheer, beheer van offerdieren (Qurban), donaties voor wezen en armen, massale besnijdenissen, discussies, huwelijksceremonies, rampenbestrijding en de promotie van converteert (muallaf).
Als God het wil, kan de moskee die ik heb ontworpen voorzien in de gezondheidsbehoeften van de gemeenschap, zoals een kleine kliniek, diensten voor de gezondheid van moeder en kind, gezondheidsraadplegingen en eerste hulp bij ongevallen. Als er zo'n moskee is, is dat een goede zaak. Daarom heb ik hiervoor een klein gebouwtje naast de moskee ontworpen.
Moskeeën worden ook gebruikt om jongeren (tieners) te begeleiden als de volgende generatie die de natie in de toekomst zal leiden. Dingen die kunnen worden gedaan zijn onderwijzen, scoutingbewegingen, islamitische kunst, enzovoort.
In de moskee kunnen herdenkingen van islamitische feestdagen en nationale feestdagen worden gehouden. Dit is belangrijk zodat mensen belangrijke geschiedenissen met betrekking tot de ontwikkeling van de beschaving in deze wereld kunnen onthouden en bestuderen. In de moskee kunnen ook islamitische wedstrijden worden georganiseerd.
De moskee heeft wel een brede rol en functie voor de gemeenschap. Moskeeën kunnen mensen aanmoedigen om altijd harmonie, eenheid, goed overleg te onderhouden en in contact te blijven, zodat verschillende gemeenschapsbelangen kunnen worden vervuld en verschillende problemen door middel van overleg goed kunnen worden opgelost. Een goede en goed gebruikte moskee kan mensen beter laten leven en vooruitgang boeken op de weg van Allah SWT. Bovendien mogen moskeeën niet worden gebruikt voor persoonlijke of groepsbelangen, vooral niet voor negatieve dingen. Hoewel moskeeën voor de gemeenschap moeten worden gebruikt voor positieve dingen die in overeenstemming zijn met de islam en de moskee zelf, het religieuze leven of de samenleving niet schaden.
Verwacht wordt dus dat moskeeën goed onderhouden kunnen worden en altijd positieve activiteiten hebben met rollen van verschillende partijen, zoals het grote publiek en de overheid.









Reference:
·         Susanta, Gatut, and friends. Membangun Masjid & Mushola. 2007. Depok: Penebar Swadaya. (https://archive.org/stream/BukuArsitektur/1048_Membangun%20Masjid%20dan%20Mushola#mode/2up)

No comments:

Post a Comment

BETTERPAD-RAY MOCKUP - Materiaal van de muur van de Shahada-moskee (Masjid Syahadat)

"Sorry If There Is A Deficiency / Error In Translation From Indonesian To Related Languages, Because It Only Uses Google Translate"...

Popular posts