Friday, June 12, 2020

BETTERPAD-RAY MOCKUP - Sites voor activiteitenondersteuning bij de Shahada-moskee (Masjid Syahadat)

"Sorry If There Is A Deficiency / Error In Translation From Indonesian To Related Languages, Because It Only Uses Google Translate"




Als een moskeeontwerp dat zich in een geïntegreerd gebouwencomplex bevindt, namelijk het ontwerp van de Shahada-moskee (masjid Syahadat) die deel uitmaakt van de Betterpad-Ray (Benteng Terpadu Raya / Great Integrated Fortress) of groot geïntegreerd fortmodel, was dit ontwerp gemaakt om comfort en vloeiendheid te bieden bij verschillende activiteiten binnen de moskee. Als ontwerp voor een gebouwencomplex dat naar verwachting veel bezoekers zal krijgen van zowel lokaal als internationaal, of voor kantoren met strategische functies, zullen zeker de beste faciliteiten worden gemaakt om aan de behoeften van bezoekers te voldoen. De Shahada-moskee is een Javaans en Arabisch architectonisch ontwerp dat groot genoeg is en plaats biedt aan ten minste 1500 mensen. Het heeft een kenmerkende architectuur met de Shahada-toren als de meest prominente als een teken van een moskee, gezien vanaf een afstand. Met de schoonheid van de toren hopen mensen tenminste dat deze ook in balans zal zijn met een goede plaats van ondersteuning. Hier zal dus worden uitgelegd over de ondersteunende faciliteiten die de beheerders en bezoekers nodig hebben.
Voor de beheerders is er in de Shadaha-moskee (Masjid Syahadat) een audiokamer om het geluidssysteem binnen en buiten de moskee te regelen. Deze kamer kan naast de mihrab worden geplaatst, omdat er in de mihrab en mimbar een microfoon is die wordt gebruikt door predikers, docenten of degenen die de koran lezen, zodat de opstelling van het geluidssysteem van dichtbij kan worden gedaan bereik. Voor de Shahada-moskee zullen er regels zijn met betrekking tot het gebruik van het geluidssysteem volgens de instructie van de directeur-generaal van de Islamitische Gemeenschap, richtsnoer Kep / D / 101/1978 (Indonesië). Bijvoorbeeld, de oproep tot gebed moet luidsprekers buiten gebruiken, terwijl lezingen, kutbah of het reciteren van gebeden gewoonlijk luidsprekers binnen gebruiken. De geluidssystemen worden zo goed mogelijk ingericht, zodat aanbidders in elke hoek van de moskee kunnen worden gehoord, zodat de stemmen duidelijker zijn. Om luidsprekers uit te laten komen, worden ze in de Shahada-moskeetoren geplaatst, precies onder lafadz Allah en Mohammed.
Parkeerplaatsen zijn een noodzaak voor elke openbare plaats, evenals voor de Shahada-moskee (Masjid Syahadat). Een grote moskee moet voldoende parkeergelegenheid hebben. Het bestaan ​​van parkeerplaatsen zal naar verwachting voldoende zijn en comfort bieden aan bezoekers die voertuigen meebrengen. Ik had gepland dat de parkeerfaciliteiten in overeenstemming moesten zijn met de bezoekerscapaciteit in de Shahada-moskee, zowel tijdens gewone dagen, vrijdaggebeden, Id-gebeden en tarawih-gebeden. Ik ontwierp een schaduwrijke parkeerplaats in de vorm van een uitbreiding aan de linkerkant van de moskee, dichter bij de poort van het Betterpad-Ray-complex dan het moskeegebouw. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om voertuigen te parkeren bij het betreden van het gebouwencomplex. Bij binnenkomst kunnen bezoekers het parkeerbord zien staan. Schaduwrijke parkeerplaatsen natuurlijk om voertuigen te beschermen tegen regen of extreme hitte. De capaciteit is ongeveer 20 auto's.
Inderdaad, niet alle voertuigen kunnen de schaduwrijke parkeerplaats oprijden, maar het erf rond de Shahada-moskee is vrij uitgebreid en indien mogelijk kan het hoofdterrein van het Betterpad-Ray-complex als parkeerplaats worden gebruikt. Dan is er een parkeerwachter die het parkeren regelt en is er geen parkeertarief. Als bezoekers willen betalen, vul dan de infaq-box in de moskee in, want een deel van het geld kan worden gebruikt om de parkeerdiensten te verbeteren of om parkeerwachters in te huren.

Voor grote moskeeën is er een beveiligingspost bij de ingang als plaats om activiteiten in het moskeegebied te volgen, vooral bezoekersactiviteiten. Vanwege het grote aantal bezoekers en het enorme moskeegebied zijn inderdaad beveiligingsposten nodig. Omdat de Shahada-moskee onderdeel is van een gebouwencomplex, wordt de beveiligingspost inderdaad gebruikt voor het hele gebouwencomplex. De dichtstbijzijnde beveiligingspost bevindt zich bij de hoofdingang en de kleine poort ten zuidwesten van de Shahada-moskee (richting mihrab). Voor elke poort van het Betterpad-Ray-complex zijn er twee beveiligingsposten rechts en links van de poort, zodat het beveiligingssysteem strakker en gemakkelijker is bij het in- en uitstappen van bezoekers. Voor beveiliging in het Shahada-moskeegebied wordt cameratoezicht aangesloten op het kantoor van de moskee.
Het bestaan ​​van open land of moskeeën kan het bestaan ​​van de moskee als plaats voor gemeenschapsactiviteiten ondersteunen. De binnenplaats van de moskee kan worden ingericht als gebedsplaats in de gemeente als de kamer in de Shahada-moskee volledig gevuld is. Dit komt vaak voor bij het uitvoeren van Id-gebeden. De binnenplaats van de moskee naast en achter de moskee tot de grote binnenplaats van het Betterpad-Ray-complex kan worden gebruikt voor gebed in de gemeente. Daarnaast kan de moskeewerf worden gebruikt voor tal van andere activiteiten, zoals het offeren van dieren tijdens Eid al-Adha. De dieren van het Offer die zullen worden geslacht, worden ook rechtstreeks op deze plaats vastgebonden. Rechts van de moskee, vlakbij het managementkantoor, zal land worden aangelegd als plaats om dieren te slachten, vooral als plaats om bloed af te voeren. Omdat er meestal veel vlees van dieren is, wordt vlees verwerkt en gesneden in een vrij groot gebied. Dan kan dit ook op de werf van de Shahada-moskee. Dit vlees wordt door beheerders en vrijwilligers naar de gemeenschap gestuurd. Het resterende vlees kan worden gekookt in de Shahada-moskeekeuken. De moskee-werf kan ook worden gebruikt voor andere activiteiten, zoals kunst, vechtsporten en sociale activiteiten.
Een van de voorstanders van de scene van de Shahada-moskee is het bestaan ​​van het park. Een park kan zachte elementen bieden die een vriendelijke sfeer, kalmte en frisheid bieden voor het moskeegebied. De zachte elementen die te zien zijn, zijn planten en water. Planten kunnen de vorm hebben van gras, struiken, bloemen en bomen. Groene planten kunnen een zeer sterke natuurlijke indruk geven die het effect van zachtheid en rust in de sfeer van een kamer creëert. In het ontwerp van de Shahada-moskee zullen er struiken of bloemenplanten en bomen aan de rand van het gebied zijn.
Waterelementen kunnen de vorm hebben van vijvers, fonteinen, kunstmatige watervallen en andere. De aanwezigheid van waterelementen kan de temperatuur van de omgevingslucht verlagen, zodat deze koel en verfrissend is. Naast de Shahada-moskee is er een groot zwembad dat kan bijdragen aan de schoonheid van het park. Terwijl achter of naast de Shahada-moskee een minifontein zal zijn.
Hopelijk kan het ontwerp van de Shahada-moskee (Masjid Syahadat), dat deel uitmaakt van de Betterpad-Ray (Benteng Terpadu Raya / Great Integrated Fortress) of het geweldige geïntegreerde fortmodel, inspireren en gerealiseerd worden. Aamiin.







Reference:

·         Susanta, Gatut, dkk. Membangun Masjid & Mushola. 2007. Depok: Penebar Swadaya. (https://archive.org/stream/BukuArsitektur/1048_Membangun%20Masjid%20dan%20Mushola#mode/2up)

·         https://kemenag.go.id/berita/read/508539/kemenag-minta-kanwil-sosialisasikan-kembali-aturan-pengeras-suara-di-masjid


No comments:

Post a Comment

BETTERPAD-RAY MOCKUP - Materiaal van de muur van de Shahada-moskee (Masjid Syahadat)

"Sorry If There Is A Deficiency / Error In Translation From Indonesian To Related Languages, Because It Only Uses Google Translate"...

Popular posts